Annons
Nyheter

Boende på Villagatan kritiska till husplaner

Den förestående detaljplaneändring för att möjliggöra ytterligare hus i området kring Hemrydsgatan oroar boende i området.
– Vi kommer att agera på alla sätt för att förhindra planerna, säger Morgan Johansson på Villagatan.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2014

UT skrev i torsdagens tidning om Stubos vilja att på sikt bygga två eller tre hyreshus vid de så kallade Stjärnhusen på Hemrydsgatan i Ulricehamn. I den idéskiss som Stubo tagit fram över området ligger ett åttavåningshus väster om Hemrydsgatan, ned mot Stadsparken, och ett upp mot Villagatan, i parkområdet vid Stjärnvallen.

Frågan om detaljplanen, som måste ändras för att projektet ska kunna bli av, kommer upp på kommunstyrelsens bord på måndag. Det första steget tas alltså nu och det har fått villaägare i området att kraftsamla.

Annons

– Hela stadsbilden förstörs av två höga hus i området och frågan är var det tredje huset ska placeras, om det blir av, säger Morgan Johansson som bor på Villagatan.

Boende i området kommer nu att genomföra en namninsamling över helgen, mot ny bebyggelse.

– Alla vi som bor här tycker att det finns bättre ställen i Ulricehamn att bygga på. Det här handlar inte bara om oss som bor i villa i närheten, även de som bor på Hemsrydsgatan påverkas. Det viktiga är att den 50-talsbebyggelse som finns i området och grönområdet, som många nyttjar, bevaras så intakt som möjligt, säger Morgan Johansson.

– Det finns många olika möjligheter att agera mot de här planerna. Jag tror att det kommer att bli överklaganden på alla områden som går att överklaga. Det här området får bara inte förstöras, säger Johansson.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons