Annons
Nyheter

Blixthalka orsakade singelolycka

En glashal riksväg 40 ledde till en avåkning på måndagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2010
Köer i snöfallet. Fyra olyckor inträffade nästan samtidigt på riksväg 40 på måndagsmorgonen. De övriga tre åt Boråshållet.
Köer i snöfallet. Fyra olyckor inträffade nästan samtidigt på riksväg 40 på måndagsmorgonen. De övriga tre åt Boråshållet.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var vid 8.45 på morgonen som olyckan inträffade. En man i medelåldern som färdades österut vid Strängsered ska ha fått sladd och åkt in i mitträcket. Därefter gled bilen några tiotal meter på vägbanan innan den hamnade i diket.

Eftersom ambulanserna i såväl Ulricehamn som Borås var upptagna, fick kollegorna i Jönköping ta hand om situationen. Föraren ska enligt sjukvårdsledare Melvin Strömberg ha klarat sig oskadd.

Annons

– Han behöver inte vår hjälp utan ska få skjuts härifrån av polisen.

Räddningstjänsten konstaterade på plats att vägbanan var mycket hal.

– Nu har de saltat, men för en stund sedan gick det knappt att gå här. Vi får se om det blir några fler olyckor under dagen, det beror på hur försiktiga folk är ute på vägarna, säger räddningsledare Per Skagerström.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons