Annons
Nyheter

Blixt slog ned i ladugård

Nattens åskoväder var ett av de kraftigaste på många år. I Månstad slog blixten ner i en ladugård som brann ner till grunden.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2014
I Månstad slog blixten ner i en ladugård.
I Månstad slog blixten ner i en ladugård.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var strax innan klockan fem natten mot lördagen som blixten slog ner i en ladugård i Korrebo. När räddningstjänsten kom dit var det redan övertänt och brann kraftigt.

– I sådana lägen, när det inte går att rädda, låter vi det bara brinna och lägger istället resurser på att skydda omkringliggande byggnader, säger Per-Anders Näsström som är inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Annons

Brandkåren bekämpade branden i flera timmar och lyckades rädda den andra ladan som ligger precis intill.

Inga djur fanns i den totalförstörda ladugården och inga människor skadades heller i branden.

Blixten slog också ner i en villa utanför Svenljunga, och en fasad skadades men inte heller här kom någon människa till skada.

SMHI rapporterade 150 blixtar på tio minuter.

– Vi brukar skicka varning om det är mer än 30–40 i ett begränsat område, så det här är flera gånger mer, sa Ibrahim al-Mausawe, meteorolog på SMHI, till TT under natten.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons