Annons
Nyheter

Bilprovningen i Ulricehamn säljs

Två tredjedelar av Bilprovningen i Sverige ska säljas, däribland bilprovningen i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 24 december 2011

Det meddelade Bilprovningen i ett pressmeddelande på tisdagen. Bakgrunden är att Bilprovningens huvudägare staten samma dag tillkännagav hur man tänker rösta vid en extra bolagsstämma den 27 januari när det gäller försäljning av delar av Bilprovningens stationsnät och fastighetsbestånd.

Bilprovningens stationsnät delas in i tre likvärdiga grupperingar, riksgruppen, nordöstra gruppen och sydvästra gruppen. Efter den extra bolagsstämman erbjuds den nordöstra och sydvästra gruppen av stationsnätet till försäljning till högstbjudande. Ulricehamn ingår i den nordöstra gruppen och hör alltså till de stationer som ska säljas.

Annons

De tre grupperingarna är enligt Bilprovningen likvärdiga och attraktiva, "med en jämn fördelning när det gäller läge, storlek och tjänsteutbud."

Bilprovningen kommer genom försäljningen även i fortsättningen att vara rikstäckande, men bli ett betydligt mindre företag.

Den nordöstra gruppen består i huvudsak av stationer i Mälardalen och norra Sverige och den sydvästra av stationer i västra och södra Sverige.

Tillsammans har dessa två grupperingar ett rikstäckande stationsnät, vilket skapar förutsättningar för en god konkurrens i hela landet, skriver Bilprovningen.

– Vi ser fram emot ytterligare konkurrens och att få möjlighet att konkurrera på lika villkor som andra aktörer, säger Magnus Ehrenstråhle, vd Bilprovningen.

Bilprovningen räknar med att avtal med köpare kan träffas under det första halvåret 2012 och att affären kan slutföras under andra halvåret. För att uppnå största möjliga värde vid transaktionen kommer verksamheten och fastigheterna säljas var för sig.

– Vi ser fram emot försäljningen och är övertygade om att den är bra för oss som bolag, för branschen och för våra kunder säger Kerstin Lindberg Göransson, styrelseordförande i Bilprovningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons