Annons
Nyheter

Besparingar på grund av snön

På grund av den kostsamma snöröjningen den här vintern tvingas politikerna nu spara ännu mer. Bland annat skjuts underhåll på framtiden.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2010

Det var kommunstyrelsen som i måndags fattade beslut om besparingar på 5,4 miljoner kronor och dess ordförande Centerpartisten Roland Karlsson är noga med att påpeka att kommunen kommer ta igen det här underhållet senare.

– Det blir en förskjutning av det. Vi tar inte bort det.

Annons

Politikerna var eniga om beslutet, men enligt oppositionsrådet Socialdemokraten Mattias Josefsson var det inte lätt.

– Vi har ett uppdämt underhållsbehov på över 40 miljoner kronor och så går vi in och skär ner i det nu. Vi bygger upp en underhållsskuld framåt och den notan måste ju en gång betalas, säger han.

Men vikten av en ekonomi i balans övervägde.

– Nu har vi den här budgeten vi har och då tvingas vi till det här åtagandet.

Behovet av besparingar har främst uppstått på grund av att snöröjningen blev så dyr den här vintern, 4,2 miljoner kronor. Men till underskottet har även ökade livsmedelskostnader samt driftskostnader för lakvattendammen bidragit.

Det är förskjutningen av planerat underhåll som är den största posten i besparingen, tre miljoner kronor. Andra poster är att kulturförvaltningen får 100 000 kronor mindre till arrangemang samt att en tjänst på Ungdomens hus tillsätts internt och sedan inte ersätts.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons