Annons
Nyheter

Beslut om Tvingen dröjer

Intresset för lägenheterna i Tvingen håller i sig, totalt har 118 intresseanmälningar kommit in. Men beslut om överklagandet dröjer.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2011

Det var i juni som Svensk fastighetsförmedling började ta emot intresseanmälningar till Tvingen, eller Åsundaterrassen som bostadsrättsföreningen ska heta. I veckan ligger 118 anmälningar i en hög och väntar på försäljningsstart. Men innan försäljningen kan dra igång väntar ett avgörande i hos miljödepartementet. Detaljplanen har överklagats hos länsstyrelsen och sedan alltså hos miljödepartementet.

Mikael Gröndahl på Svensk fastighetsförmedling är positivt överraskad av den stora uppslutningen.

Annons

– Det har gått över förväntan. Vi får in intresseanmälningar varje dag. När formaliteterna med överklagandet är klart kommer alla att bli kallade till ett informationsmöte, säger han.

Hur väljer ni vilka som får köpa lägenhet?

– Vi har inte diskuterat hur turordningen blir. Många har ju listat sig sedan länge hos Voten, men det kan bli aktuellt med ett lottningssystem. Den som vinner lotten får välja först, förklarar Mikael Gröndahl.

Han tillägger att det ser ut att bli människor i olika åldrar som flyttar in i huset. Av de totalt 43 lägenheterna är treorna mest populära.

– Många som kanske flyttar från villa tycker att det är ett lagom stort boende. Man har ett extra rum som till exempel tv-rum. Men det är en hel del yngre också som vill ha treor.

Svensk fastighetsförmedling räknar med att kalla till informationsmötet tidigt i höst, och hoppas att byggstart blir senare under hösten.

Men miljödepartementet ger en delvis annan bild av läget. Enligt Marie Bäcker som handlägger ärendet kan det dröja till slutet av året innan beslut kan fattas.

– Vi har inte påbörjat handläggningen än. Vi har många ärenden före Tvingen och handläggningstiden är upp till ett år. Tvingen lämnades in i januari i år. De äldsta ärendena handläggs först, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons