Annons
Nyheter

Beslut om plats för husbilar

Ett antal parkeringsplatser i Ulricehamn ska väljas ut och bli tillgängliga för husbilar med en maximal uppställningstid på tjugofyra timmar. Det tycker politikerna i kommunstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2011

Detta som svar på en motion från Kristdemokraterna. Nu ska frågan gå vidare till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut.

Politikerna går alltså på det lite billigare alternativet där några av stadens redan befintliga parkeringsplatser avdelas och skyltas. Och inte det förslag på att anordna sex platser vid Prångens camping, med el, vatten och avloppsanslutningar till en investeringskostnad på 400?000 kronor.

Annons

Bakgrunden till Kristdemokraternas förslag är att de ser en växande turism i Sverige, vilket bland annat märks av i form av att fler kommer med husbil till Ulricehamn. En tanke med förslaget är att det skulle vara gynnsamt för näringslivet att få fler att stanna till i staden.

Eventuella detaljer kring dessa tilltänkta husbilsplatser är för tidigt att svara på, enligt Jonas Gunnarsson som har utrett frågan för kommunens räkning.

En fråga är till exempel om även husvagnar ska få stå på dessa platser. Så är det i nuläget inte tänkt, enligt Jonas Gunnarsson, men exakt hur det blir är för tidigt att säga.

– Det är tänkt för husbilar i första hand men på rak arm vågar jag inte svara på om även husvagnar får stå där. Det är något man får titta på när man ska bestämma var man ska ha de här platserna.

En del tycker att det råder brist på parkeringsplatser i Ulricehamn och tycker därför det vore dumt att ta några av dessa och reservera dem för husbilar. Enligt Jonas Gunnarsson är detta en av många frågor man kommer ha med i diskussionen om och när man går vidare med frågan. Dessa husbilsplatser kanske kan placeras där det i dag inte finns några utmärkta parkeringsplatser för bilar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons