Annons
Nyheter

Beslut om Ica senast 30 juni

Ingen av parterna märkte att avtalet löpte ut. Därför ska Ica och Ulricehamns kommun nu teckna ett tilläggsavtal.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2014

Det är frågan om Icas tänkta stormarknad på fastigheten Ubbarp 8:20 samt de parallella planerna för Ulricehamns kommun på att bygga ett nytt stadsbibliotek i nuvarande Icafastigheten i centrala Ulricehamn som avtalet gäller.

Ett ramavtal mellan Ica Fastigheter Sverige AB och kommunen om detta godkändes den 24 juni förra året av kommunfullmäktige. Avtalet skrevs därefter under av Ulricehamns kommun och av Ica Fastigheter Sverige AB.

Annons

I avtalet sägs att en förutsättning för avtalet är att styrelsen för Ica-gruppen AB godkänner avtalet senast den 16 december 2013.

Som UT tidigare berättat har så inte skett. Någon egentlig förklaring har ingen av parterna kunnat ge.

Till kommunen har Ica uppgett att det är ”av olika omständigheter” som styrelsen inte beslutat att godkänna avtalet.

Därför har alltså ett förslag till tilläggsavtal nu tagits fram. Innehållet i det är detsamma som det ursprungliga avtalet, med enda skillnaden att datumet för att senast skriva under har flyttats fram till den 30 juni 2014.

Kommunstyrelsen behandlar frågan om tilläggsavtalet vid sitt sammanträde den 5 maj.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons