Annons
Nyheter

Bedrägeri mot byggvaruhus

Mannen lurade byggvaruhuset på nästan 100 000 kronor. Nu åtalas han för grovt bedrägeri.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

Brotten ska ha begåtts för flera år sedan då mannen arbetade på byggvaruhuset. Mannen var skyldig pengar till en man och ska enligt åtalet ha låtet byggvaruhuset betala skulden. Detta genom att påstå att han köpt varor av mannen till byggvaruhuset för 55 000 kronor, trots att så inte skett. Därmed fick han byggvaruhuset att betala ut beloppet till mannen.

För detta anklagas han för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Mannen erkänner det senare, att han förfalskat en kvittens, men förnekar brott i övrigt.

Han åtalas dessutom för två fall av förskingring. Mannen ska ha sålt varor till kunder men tagit pengarna själv, totalt till ett belopp av nästan 40 000 kronor. Mannen förnekar i ena fallet och kan varken erkänna eller förneka i det andra.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons