Annons
Nyheter

Bättre siffror för vårdcentralerna

Vårdcentralen Ulrica i Ulricehamn och Tranemo vårdcentral får inga höga betyg av sina patienter. Dock har det blivit bättre sen förra gången. Det enligt en undersökning gjord under hösten 2010.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2011

Det är endast tillgängligheten och information om sitt tillstånd som patienterna är riktigt nöjda med och Gunilla Gustafsson, verksamhetschef på Tranemo vårdcentral, tycker att resultaten är tråkiga.

- Jag är förvånad, säger hon.

Annons

Utöver tillgänglighet och information fick patienterna sätta betyg på delaktighet, bemötande, förtroende, upplevd nytta och om de skulle rekommendera vårdcentralen. På nästan samtliga punkter är resultaten något sämre än regiongenomsnittet men överlag bättre än i undersökningen 2009.

Undersökningen har alltså jämförts med en liknande som gjordes hösten 2009. Totalt ligger Västra Götaland på genomsnitt i Sverige, men över medel på tillgänglighet och om man skulle rekommendera sin vårdcentral.

Inger Göthager är biträdande verksamhetschef på vårdcentrum i Ulricehamn. Hon säger att de i nuläget inte kan kommentera undersökningen eftersom den nya verksamhetschefen som ska ta över efter Karin Levenby Bovy ännu inte har börjat.

- Men som jag förstår det så finns undersökningen med i det material som ska lämnas över till den nya verksamhetschefen, säger Inger Göthager.

Vårdcentralen i Dalum är den vårdcentral i Ulricehamn och Tranemo kommuner som åter får bäst betyg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons