Annons
Nyheter

Bättre infart till Marbäck inom tre år

Inom tre år kan en av infarterna till Marbäck ha gjorts mer trafiksäker. Detta enligt en studie som Trafikverket ska presentera för Marbäcksborna på måndag.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2013

Mötet kommer att ske på måndagskvällen i Marbäcks IF:s klubbstuga. Även kommunen kommer att delta.

Ett syfte med studien har varit att identifiera vad som är problemet med den nuvarande situationen. Enligt Nada Dawid från Trafikverket visar studien att ingen av infarterna är tillräckligt trafiksäker i dagsläget.

Annons

– Vi måste ha en lösning på minst en av dem, säger hon.

I studien föreslås även lösningar, som ett körfält reserverat för vänstersväng, en hastighetssänkning och omkörningsförbud. Enligt Nada Dawid hoppas man att en av korsningarna kan vara förbättrad inom tre år.

Det är en så kallad åtgärdsvalstudie som Trafikverket har gjort. I den ingår att lyssna in vad Marbäcksborna själva tycker, vilket alltså kommer ske på mötet.

– Under mötet kommer man lyssna in hur man ser på det här i Marbäck innan man sedan tar beslut, säger Leila Aalto på kommunens miljö- och byggavdelning.

Hon tillägger att Ulricehamns kommun ser detta som en prioriterad fråga.

Marbäcksborna har kämpat i åratal för att få säkrare infarter till samhället. Bakgrunden är att det sker olyckor och incidenter på de båda platserna.

Sture Karlsson från LRF är en av dem som engagerat sig. Han säger att intresset för mötet är stort i Marbäck.

– Vi har fått byta lokal. Trettiofyran var för liten. Nu blir det i klubbstugan istället.

Det är många som har försökt uppmärksamma vad de kallar de "totalt livsfarliga" korsningarna och därför ser fram emot mötet.

– Vi är nyfikna på vad de har att säga och vi kommer säga vad vi tycker, säger Sture Karlsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons