Annons
Nyheter
Föräldrar i hela centralorten kommer att få frågan om de vill att deras barn ska gå i Marbäcks skola istället för på Bogesund eller Ulrika. Det blev, något överraskande, kommunstyrelsens förslag.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2013

Skolan i Marbäck har ett litet och vikande elevunderlag. Efter fullmäktiges förslag i vintras, att inte lägga ned någon av småskolorna, skrev Socialdemokraterna en motion, med förslag på hur antalet elever skulle kunna öka. S ville undersöka om det finns intresse från föräldrar till barn i de södra delarna av centralorten, att åka skolskjuts till och gå i skola i Marbäck.

Förvaltningen föreslog att motionen skulle avslås, men när den skulle behandlas i kommunstyrelsen i går, presenterade kommunstyrelsens ordförande, Lars Holmin, ett helt nytt förslag.

Annons

Han ställde sig bakom den del av S-motionen som handlade om att utreda intresset och med det var en av motionärerna, Inga-Kersti Skarland, nöjd.

– Om vi får positiva svar får vi ta ställning till då hur vi går vidare och vad vi gör med det intresset, sa hon i debatten.

Men Anders Andersson (C) var inte riktigt belåten. Han ville ändra förslaget till att omfatta hela centralorten, inte bara de södra delarna, och det var samtliga övriga partier med på.

Så ett föreslaget avslag på S-motionen blev till ett stöd. Förslaget innebär alltså att alla föräldrar i centralorten, med barn i ettan till och med sexan, kommer att få svara på frågan om de vill att deras barn ska gå i Marbäcks skola istället för på Ulrika eller Bogesund.

– Det handlar om frivillighet, inte om några nya upptagningsområden, betonade Inga-Kersti Skarland.

Förslaget från kommunstyrelsen vandrar nu vidare till fullmäktige, men eftersom det var total politisk enighet kring det, lär beslutet där bli likadant.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons