Annons
Nyheter

Avtal med Ica klubbat av fullmäktige

Avtalet med Ica om en ny stormarknad på Ubbarp klubbades igenom av ett så gott som enigt fullmäktige på måndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2014

Ingemar Basth (MP) var den enda som högljutt protesterade mot beslutet. Han yrkade på återremiss för att få fler uppgifter om vad det hela kommer att kosta och hur lång tid det kommer att ta.

Han fick svar på tal av såväl Mattias Josefsson (S) som Lars Holmin (M).

Annons

– Tiden? Det handlar ju om hur mycket överklaganden det blir. Och vill man som parti ha återremiss redan i det här läget så finns ju risken att det tar ännu längre tid, sa Lars Holmin i talarstolen.

– Det är bättre att göra rätt i tid än fel sen, svarade Ingemar Basth.

– Det var ett himla tjat om tid. Vad är ditt konkreta förslag och hur lång tid tar det? Och hur mycket kostar det? frågade sig Mattias Josefsson.

Ingemar Basth blev svaret skyldig och beklagade att det inte finns någon tidsplan att utgå ifrån.

När kommunfullmäktiges ordförande ställde förslagen mot varandra – säga ja kontra återremiss – var majoriteten tydligt för att gå vidare i Ica-affären.

Den 5 juni skrev UT om att Ica efter många och men tagit det formella beslutet att bygga ett Ica Maxi i Ulricehamn. Företaget och kommunen ska nu skriva på avtalet senast i september.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons