Annons
Nyheter

Flera personer tog sig in i lägenhet på Jägaregatan – två unga män döda

Efter ett larm till polisen hittades två män döda i en lägenhet på Jägaregatan i Ulricehamn natten till onsdag. En man sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han uppger, enligt uppgift, att han agerat i självförsvar.
Ulricehamn • Publicerad 14 september 2022 • Uppdaterad 29 december 2022
Foto: Jasmin Frljevic

Här saknas innehåll

Natten mellan tisdag och onsdag larmades polisen till södra Ulricehamn. Larmet kom strax efter klockan ett. Väl på plats kunde polisen konstatera att det rörde sig om ett allvarligt brott. Två yngre män hittades avlidna i lägenheten.

Två personer, en 21-årig man och en 16-årig kvinna som också befann sig i lägenheten, greps och kunde senare anhållas misstänkta för mord.

Annons

Senare på onsdagseftermiddagen valde åklagaren Martin Svensson att släppa den 16-åriga flickan. Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen, bekräftar att hon inte längre anhållen längre.

– Det stämmer, hon syns inte i mina system, säger han.

Enligt uppgifter till P4 Sjuhärad är flickan inte avskriven från utredningen, men misstankarna är inte tillräckligt starka för att hon ska fortsätta vara anhållen.

Samtidigt utesluter polisen inte att det kan bli fler gripanden.

Polis på plats vid brottsplatsen.
Polis på plats vid brottsplatsen.Foto: Christer Seldevall

– Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonerna. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet, säger Malin Kannius, utredningsledare hos polisen.

Enligt uppgifter i flera medier, där GP var först, ska fyra personer ha försökt tränga sig in i lägenheten, bland annat via balkongen på husets baksida. De två avlidna ska ha blivit utsatta för knivvåld. Uppgifter i Göteborgs-Posten gör också gällande att den anhållne mannen hävdar att han agerat i självförsvar.

Dagens Nyheter har pratat med ett vittne i huset.

– Jag hörde att de på något sätt klättrade där ute. Men hur vet jag inte, jag såg ingen stege. De måste ha rört sig rätt tyst. Sedan hörde jag skriken komma, säger mannen till DN:s reporter.

Malin Kannius, stationerad vid polisen i Ulricehamn, är som nämnts utredningsledare. När UT når henne vid 13.45 på tisdagen är hon fåordig.

– Åklagaren har beslutat att det som vi går ut med är det som kommuniceras via polisens officiella kanaler.

Annons

Kan du säga något om gripandet av de två som nu är anhållna. Gjordes det inne i huset?

– Jag kan inte kommentera den typen av uppgifter heller, säger Kannius.

Lägenhetshuset i Ulricehamns södra delar är avspärrat under onsdagsmorgonen.
Lägenhetshuset i Ulricehamns södra delar är avspärrat under onsdagsmorgonen.Foto: Henrik Erickson

Förhör med 16-åringen och 21-åringen har hållits under onsdagen. Om något framkommit som för utredningen framåt är okänt.

Åklagaren i fallet, Martin Svensson, har varit svår att nå under onsdagen. I ett pressmeddelande uttalar han sig så här under eftermiddagen.

– I nuläget kan jag inte säga någonting närmare om omständigheterna. Utredningen är inledningsvis i ett känsligt läge och personer behöver förhöras utan att information dessförinnan gått ut i media, säger kammaråklagare Martin Svensson som är förundersökningsledare.

Från pressutskicket framkommer också att de två döda männens identiteter inte är fastställda.

Den man som är skriven i lägenheten där det misstänkte dubbelmordet ska ha skett är tidigare känd av polisen. Han beskrivs av källor som involverad i narkotikarelaterade aktiviteter i Ulricehamn.

Platsen var under stora delar av onsdagen avspärrad. En teknisk undersökning avslutades under förmiddagen.

Under natten ska minst en polishelikopter ha cirkulerat över Ulricehamn. Huruvida det har en koppling till det aktuella brottet ville polisen under onsdagen inte kommentera.

Polisen presstalesman Christer Fuxborg får frågan. Händelsen är allvarlig, ska boende i centrala Ulricehamn känna oro?

Annons

– Absolut inte. Det här har hänt i en bostad, det är viktigt att poängtera. Vi är inte ute och letar efter några våldsförövare.

Under dagen fanns uniformerad polis i området för trygghetsskapande närvaro.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons