Annons
Nyheter

Avslutningsdisco inställt

Skolavslutningsdiscot nere vid sjön är inställt i år. Den arrangerande föräldraföreningen tycker bördan blir för tung och att den form avslutningen fått nere vid sjön skickar fel signaler.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2011

– Vi tycker inte det känns helt rätt att öppna upp en gratis jättefest nere vid sjön för ungdomar i de nedre tonåren, säger Helen Kaburek, som är ordförande i Stenbocksskolans föräldraförening.

Discot är naturligtvis drogfritt, men samtidigt har det förekommit bråk och fylla i anslutning till arrangemanget, vilket bidrar till att föräldraföreningen blivit tveksamma.

Annons

Argumentet är att föräldrarna ska ta ett kraftfullt och gemensamt avstånd till alkohol.

– Vi kan inte stå för det som är tanken med discot, säger Helen Kaburek.

Till saken hör att arrangemanget har krävt mycket tid och pengar i anspråk av föräldraföreningen.

– Vi vill lägga vår kraft på andra saker, som ger oss föräldrar ett mervärde. Vi vill inte bara ha fokus på avslutningsdiscot.

Eleverna har protesterat mot föräldraföreningens beslut. Bland annat har man haft en namninsamling, dock utan resultat.

Helen Kaburek påpekar att niorna faktiskt har en avslutning tillsammans med lärarna. Dessutom är föräldraföreningen inte främmande för att hjälpa till vid ett eventuellt skutt eller dylikt, men man vill inte vara huvudarrangör.

– Föräldraföreningens syfte är inte att anordna avslutningsdisco, utan att främja förhållandet mellan skolan och föräldrarna. Men vi kan gärna finnas till hands och hjälpa till.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons