Annons
Nyheter

Äventyr i hästväg slutade lyckligt

Tack vare räddningstjänstens insats kunde hästen Colino i går eftermiddags dras upp ur de våtmarker utanför Knätte där han hade fastnat.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2011
Björn Lundkvist
Björn LundkvistFoto: Kajsa Kettil
Efter en lång kamp fick hästen Colino åter fast mark under hovarna.
Efter en lång kamp fick hästen Colino åter fast mark under hovarna.Foto: Kajsa Kettil

I går eftermiddags gav sig Björn Lundkvist och hans sambo sig ut på en ridtur. Björn på hästen Colino red fram till en bäck i skogen strax utanför Knätte för att se hur de skulle ta sig över. Då fastnade hästen. En nästan två timmar lång kamp inleddes, en kamp som slutade med räddningstjänstens insats.

– Först fick jag upp honom, men då hoppade han över till andra sidan och gick ner sig där, berättar Björn Lundkvist.

Annons

Ingen av ryttarna hade telefon med sig, så hans sambo skyndade hem för att larma. När räddningstjänsten kom till platsen med hjälp av bandvagn var såväl ryttare som häst ordentligt trötta.

– Vi fick föra ner hårda slangar under hästen. Tack vare starka brandmän från framför allt Liared kunde vi lyfta upp den, säger räddningsledare Claes Kindberg.

Enligt honom får Södra Älvsborgs räddningstjänst fem, sex larm per år som rör djur som har gått ner sig i våtmarker.

– Det här var inte så illa som tur var. Men oftast så slutar det lyckligt, tillägger Claes Kindberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons