Annons
Nyheter

Även Marbäcks skolbibliotek en risk

Även på Marbäcks skola gjorde man misstaget att flytta skolbiblioteket till en plats som inte är bra ur brandskyddssynpunkt.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2013

Det var förra våren som biblioteket flyttades för att skapa arbetsplatser för personalen. Men för ett par veckor sedan fick rektor Maria Persson veta att de alltså återigen måste hitta en ny plats.

– Vi får hitta en annan lösning och diskuterar olika möjligheter.

Annons

Bland annat funderar de på att ha ett tvådelat bibliotek men de har inte bestämt något än. Dock ska det vara klart till nästa termin.

Problemet i Marbäck är precis detsamma som på Ulrikaskolan. Biblioteket ligger på en plats som är viktig för utrymningen av skolan. Det är inte så att något står i vägen för utrymningen men om det finns brännbart material på platsen kan den rökfyllas och en utrymning försvåras.

Borde man ha kunnat förutse det här problemet?

– Det kanske man borde ha gjort. Men vi är där vi är och hoppas hitta en lösning till nästa termin, säger Maria Persson som själv tillträdde som rektor efter att biblioteket flyttades.

Är det ett stort arbete att flytta biblioteket?

–Visst är själva flytten en process, men inte något jättestort arbete.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons