Annons
Nyheter

Även de små förskolorna fredas efter nytt yrkande

Efter ett nytt yrkande från Lars Holmin är förskolorna på landsbygden och Ungdomens hus inte längre under avveckling.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2013

Frågan om lokaleffektivisering i Ulricehamns kommun fick ett nästan identiskt avgörande som skolstrukturfrågan. Med den skillnaden att det inte blev ett fullständigt avslag utan ett nytt yrkande från Lars Holmin.

Det nya yrkandet innehöll en försäljning av förskolebyggnaden Solbacken inne i Ulricehamn och att Rosa huset i Hössna och Stenbocksskolans nedre annex ska rivas så fort verksamheterna där hittat nya lokaler.

Annons

– Arbetet med lokaleffektivisering i kommunen måste fortsätta. Gör det inte det så kommer personal att drabbas. Men, när det gäller enavdelningsförskolorna så är tiden inte mogen för att ta det beslutet i dag, sade Lars Holmin från talarstolen. Det lät som en repris av det han sade i skolstrukturfråna två timmar tidigare.

Lars Holmin fick från alla håll bifall till sitt nya yrkande. Frågan kunde avgöras utan votering.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons