Annons
Nyheter

Attack mot Ship to Gaza

Israels attack mot Ship to Gaza kom oväntat, säger ulricehamnaren Mattias Linder, som är webmaster inom hjälpsändningsprojektet.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2010

Det var tidigt i morse som israeliska soldater stormade fartygen i konvojen Ship to Gaza. Enligt israeliska medier har upp till 16 personer dödats och ett 60-tal skadats. Konvojen med förnödenheter är på väg från Cypern till Israel för vidare transport till de palestinska områdena.

Mattias Linder, som arbetar med inom Ship to Gaza som webmaster, befinner sig för tillfället i Göteborg. Han väcktes tidigt i morse av telefonsamtal från en av båtarna som ingår i konvojen.

Annons

– Jag fick veta att så gott som samtliga båtar hade bordats. Samtalet kom från båten Sofia som fortfarande inte var bordad, berättar Mattias Linder för UT.

Hur mycket vet du av vad som hänt?

– Det finns mängder av obekräftade uppgifter om vad som händer. Det första jag fick veta var att två människor dödats. Men det är obekräftade uppgifter.

Finns det svenskar ombord?

– Det finns tolv svenskar ombord på båtarna. Jag har inga uppgifter om situationen för dessa.

Vad är din reaktion på det som händer?

– Det känns overkligt. Visserligen var vi beredda på att något skulle kunna hända. Men att fartygen bordas ute på internationellt vatten var inget som vi föreställde oss.

Vad blir konsekvenserna av händelsen?

– Svårt att säga. Allting är osäkert just nu. Attacken skedde ute på internationellt vatten. Vilket är högst förvånande, säger Mattias Linder.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons