Annons
Nyheter

Åtal kring dubbelmordet på Jägaregatan inom en vecka

Endast detaljer återstår innan kammaråklagare Martin Svensson kommer väcka åtal mot de fyra personer som på olika sätt är misstänkta för inblandning i dubbelmordet på Jägaregatan i september. Vilket han väntas göra den 3 mars.
Ulricehamn • Publicerad 24 februari 2023
På fredag 3 mars räknar åklagaren med att väcka åtal kring dubbelmordet i lägenheten på Jägaregatan, som skedde natten mot 14 september 2022.
På fredag 3 mars räknar åklagaren med att väcka åtal kring dubbelmordet i lägenheten på Jägaregatan, som skedde natten mot 14 september 2022.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Snart är ett närmare fem månader långt arbete till ända med att lägga pusslet kring vad som hände i lägenheten på Jägaregatan natten mot den 14 september, då två unga män dödades.

Enligt kammaråklagare Martin Svensson, som lett förundersökningen, är den nu ute på så kallad slutdelgivning.

Annons

– Nu är den hos försvararna, som ska ha tid på sig att titta på hela utredningen och begära eventuella kompletteringar. Jag hoppas och räknar med att väcka åtal om en vecka, fredag 3 mars, säger Martin Svensson.

Efter det har tingsrätten två veckor på sig att starta förhandlingarna.

– I ett större ärende som detta, med många inblandade, brukar det dröja två veckor innan förhandlingarna kommer igång, fortsätter Martin Svensson.

Utredningen har pågått i drygt fem månader. Är det inom normalspannet för den här typen av ärende?

– Det skulle jag säga. Det är flera typer av misstankar, fyra personer som ska åtalas och det är den allvarligaste typen av misstankar. Men jag är nöjd med hur utredningen har framskridit. Jag har varit förundersökningsledare men i tät dialog med polisen. De har lagt stora resurser på utredningen och gjort ett grundligt jobb. Det har lyfts på alla de stenar som man kan tänkas göra.

Det var natten till den 14 september som två unga män dödades i en lägenhet i Ulricehamn.

Händelsen beskrivs som en del i kampen om narkotika i Ulricehamn och de två män som dödades ska ha försökt råna den nu mordmisstänkte mannen i hans lägenhet.

Två personer, båda män, sitter häktade. En 21-årig man är misstänkt för mord i två fall och den andre, en 22-åring, är misstänkt för försök till grovt rån.

Även en minderårig pojke är misstänkt för det grova rånförsöket, medan en ung kvinna är misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons