Annons
Nyheter

Åtal för knivmord i Ulricehamn dröjer

Det blir inget beslut om åtal i veckan efter knivmordet i Ulricehamn tidigare i år. Enligt åklagaren är utredningen inte klar.
Ulricehamn • Publicerad 11 augusti 2020
Den man som häktades på sannolika skäl misstänkt för knivmordet i Ulricehamn i början av maj sitter fortfarande häktad i väntan på åtal. Arkivbild.
Den man som häktades på sannolika skäl misstänkt för knivmordet i Ulricehamn i början av maj sitter fortfarande häktad i väntan på åtal. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i början av maj som polis larmades till en adress i Ulricehamn där en person ska ha blivit knivhuggen. Mannen, som var hemmahörande i Borås, avled senare av sina skador.

En 52-årig ulricehamnare frihetsberövades och häktades senare misstänkt för mordet. Ytterligare en man, från Borås, satt häktad under fem dagar skäligen misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord.

Annons

På torsdag skulle åtalstiden ha gått ut, men då utredningen inte är färdig kommer det dröja ytterligare innan kammaråklagare Carolyn Westeröd väcker åtal i fallet. Hon uppskattar att det kan bli aktuellt i början av september.

– När förundersökningen är klar ska de misstänkta få en skälig tid att titta på den med sina försvarare för att se om den ska kompletteras med något. De behöver åtminstone två veckor att göra det i en så här stor utredning. Sedan ska jag titta på det och därefter väcka åtal, säger Carolyn Westeröd.

Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons