Annons
Nyheter

Astrid Lindgren levde upp i Hössna

Sången har de jobbat med hela hösten men själva musikalen egentligen bara i två veckor. Treor och fyror i Hössna skola bjöd på Astrid Lindgren potpurri.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2011
Emil, Marcus Johansson, i busartagen.
Emil, Marcus Johansson, i busartagen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var inte många figurer som saknades i musikalen. Ronja och Lovis, Madicken och Lisabet, Karlsson på Taket, Pippi Långstrump, Rasmus på luffen och många andra var där. Eleverna hade fått dra lott bland rollerna och Vilma Roxenrot fick bli Ronja Rövardotter.

– Det har varit jättekul men nervöst. Igår var det värst, säger Vilma.

Annons

Vad har varit svårast?

– Att fixa kläder som passar, säger hon.

Musikalen var väldigt uppskattad av publiken som bestod av andra elever på skolan och från förskolan. Även de yngsta satt som ljus under en timme och även om det varit svårt att få fram bra klädsel så var det ingenting som märktes. Här fanns en väldigt tjusig Madicken, en tidsenlig pigan Lina och en elegant Rövarlovis.

De elever som för tillfället inte agerade sjöng i scenkören och det var bra tryck på sången. Många av dem sjöng dessutom solo när de framförde några av sina karaktärer. En av dem var Marcus Johansson som var Emil i Lönneberga och Oskar i Rasmus på luffen.

Var det inte läskigt att sjunga själv?

– Nä. Men det är pirrigt. Tänk om man sjunger fel, säger Marcus Johansson.

Har du övat mycket hemma?

– Nä, vi har haft repetitioner i skolan.

I en av de sista scenerna låter Stina i Saltkråkan sälja Skrållan för 25 öre så att Stina kan köpa en chokladboll. Det är riktiga chokladbollar som Stina står och mumsar i sig på scen så nu när framförandena är över ska klasserna få chokladboll som belöning efter lunch. Det är de väl värda.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons