Annons
Nyheter

Anställd på äldreboende misstänks ha stulit från personal och brukare

En anställd inom äldreomsorgen misstänks ha stulit pengar från brukare och personal på Ulricehamns resurscentrum.
Nyheter • Publicerad 4 april 2012

I slutet av förra året blev det känt att Ulricehamns resurscentrum (tidigare Hester) under hösten hade drabbats av stölder. En anställd blev av med ett kort i sin plånbok, och minst 1 000 kronor togs ut från dennes konto. Även en brukare drabbades när 1 800 kronor försvann ur personens plånbok.

Händelserna polisanmäldes. Maj-Britt Thylander, verksamhetschef äldreomsorg, bärättade då för UT att det var en obehaglig stämning där alla misstänkte alla.

Annons

Förra måndagen anhölls en kvinna som är anställd på resurscentret. Enligt Ulricehamnspolisen hämtades hon till förhör på måndagen, anhölls och frigavs sedan på tisdagen.

Misstankarna kvarstår, och nu pågår en förundersökning av ärendet. Enligt chefsåklagare Urban Svenkvist gäller utredningen ett antal brottsmisstankar. Han inväntar nu polisens utredning.

– Den är förhoppningsvis klar om några veckor, och sedan ska jag få tid på mig att bedöma hur långt bevisningen räcker och se i vilken utsträckning hon ska åtalas, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons