Annons
Nyheter

Ännu en häktad för rån

Efter rånet i Borås slutade biljakten i Brunn utanför Ulricehamn där rånarna lyckads fly springandes över en åker. Men nu har en andra person häktats i sin frånvaro.
Nyheter • Publicerad 4 september 2013

Det var den 24 juli som en Teliabutik i Borås rånades. Två anställda brottades ner och bakbands. Rånarna fick med sig ett stort antal telefoner till ett värde av cirka en miljon kronor innan de försvann från butiken.

Polisen lyckades kort därefter lokalisera den bil som rånarna färdades i varvid en biljakt mot Ulricehamn följde.

Annons

I höjd med Brunn körde rånarna av vägen. Fyra personer sågs springa från platsen. En stor polisinsats inleddes där man sökte efter personerna, dock utan resultat.

I början av augusti häktades först en artonåring i sin frånvaro. Nu häktas även alltså en 29-åring i sin frånvaro misstänkt för grovt rån.

Genom att mannen är på sannolika skäl misstänkt, den högre graden, är det möjligt att efterlysa honom internationellt.

– Vi har hittat spår från den nu misstänkte på rånbytet, säger åklagare Katarina Sergi till Borås Tidning. Han har varit misstänkt ända från början. Han är tidigare straffad bland annat för rån i Spanien.

Båda männen är från Rumänien och har tidigare vistats i England.

Enligt häktningsframställan räknas brottet som grovt eftersom de misstänkta gärningsmännen visat synnerlig råhet och på ett hänsynslöst sätt utnyttjat butikspersonalens skyddslösa ställning genom att övermanna dem.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons