Annons
Nyheter

Ännu en elev på Stenbock åtalas

En 16-årig elev ska ha hotat och rånat en yngre skolkamrat. Dessutom ska han ha hotat lärare.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2011

Igår åtalades en 16-årig pojke som gick ut från Stenbocksskolan i våras för bland annat misshandel och hot efter att ha trakasserat en yngre skolkamrat.

Nu åtalas ytterligare en 16-åring för rån och försök till utpressning mot samma brottsoffer. Den här 16-åringen ska enligt åtalet ha hittat på att den yngre skolkamraten var skyldig honom pengar och sedan med hot om våld tvingat till sig delar av "skulden". Mer eller mindre uttalade hot ska ha pågått under lång tid, men det var först efter att den yngre skolkamraten verkligen hade tvingats lämna ifrån sig 100 kronor som det hela polisanmäldes.

Annons

I slutet av terminen ska 16-åringen också ha hotat personal på skolan. När en lärare avstyrde ett bråk mellan 16-åringen och en annan elev ska han ha sagt "jag har god lust att slå in näsbenet på dig" till läraren.

Två timmar senare blev det bråk igen som denna gång avstyrdes av skolsköterskan. 16-åringen ska efter det ha trängt sig in på skolsköterskemottagningen och kastat saker omkring sig. Bland annat ska han ha kastat en stol på skolsköterskan.

För dessa händelser åtalas han för olaga hot och ofredande.

Carl-Magnus Höglund/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons