Annons
Nyheter

Anna-Greta har chans på miljoner

På nyårsafton har 77-åriga Anna-Greta Bengtsson chansen att skrapa fram fem miljoner kronor i tv.
– Vi är garanterade 50 000 kronor och det är inte dåligt att vinna det, säger hon några dagar före avresan till Stockholm.
Nyheter • Publicerad 30 december 2010
I morgon förmiddag skrapar 77-åriga Anna-Greta Bengtsson för att bli Trissmiljonär. Dagen innan hennes TV-skrap kommer hon, med sällskap, till Stockholm och hotellet där champagne på rummet och en middag för två väntar. Maken Allan får följa det hela hemifrån tv-soffan.Foto: Anette Westerlund

För Anna-Greta Bengtsson och hennes make Allan spelar inte spelvinstens storlek särskilt stor roll. För Anna-Gretas del är hon ganska nöjd med att vinna 50 000 kronor och få en resa till Stockholm.

– Till en början var det meningen att jag skulle få flyga upp. Det gick inga flyg den dagen så det blev inte så. Det var synd för jag har aldrig flugit förr, så det hade varit roligt, säger hon.

Annons

Nu blir det istället buss från Borås, vidare till Alingsås och sedan tåg därifrån. Det är hon dock lite orolig för:

– Ja, vi får väl hoppas att vi kommer fram så det inte strular ihop sig med bussar och tåg.

Egentligen var det Allan som skrapade fram vinsten på trisslotten. Han fyllde år och Anna-Greta bestämde sig för att gratulera honom med en lott. Han skrapade fram tre stycken 75:or.

– Nej, sade jag, du har skrapat fram tre tv-apparater. Du kan tänka dig – jag trodde inte det var sant!

Sedan kom barn och barnbarn på middag och lotten visades upp. Det blev ett väldigt ståhej, berättar Anna-Greta.

Nu blir det Anna-Greta och en dotter som åker till Stockholm under dagen i dag. Allan stannar hemma och ser det hela från tv-soffan.

Vad ska du göra med vinsten?

– Vi har länge pratat om att vi ska köpa en ny tv. Nu ska det bli av. Det är inte dåligt att vinna 50 000 kronor och dessutom få resan!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons