Annons
Nyheter

Anmärkningar efter inspektion i matbutik

Vid en inspektion på Netto i onsdags upptäcktes mögel i kyldisken.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2011

Det var efter ett anonymt tips som kommunens livsmedelsinspektörer beslutade sig för att göra en oanmäld inspektion i matbutiken. Den anonyma uppgiftslämnaren hade synpunkter på frukt- och grönsaksavdelningen. Men livsmedelsinpektör Mikael Varga och hans kollega hittade ingenting att anmärka på vid den avdelningen.

– Klagomålen handlade dels om att det inte hölls kallt vid frukten och grönsakerna, men det finns inget lagkrav på det, säger Mikael Varga.

Annons

Däremot upptäcktes spår av smuts och mögel i kylarna. Enligt Mikael Varga uppgav butikschefen att det beror på låg bemanning under sommaren och att städrutinerna ska bli bättre.

Inspektörerna hade vid besöket även synpunkter på frysdiskarna. De innehöll för mycket varor, vilket kan sänka temperaturen. Enligt rekommendationer ska frysvaror förvaras vid åtminstone minus 18 grader.

– Temperaturen här var något högre. Om temperaturen blir högre kan det leda till sämre hållbarhet på produkterna, men det finns ingen risk för det i det här fallet, säger Mikael Varga.

Butiken har lovat att åtgärda bristerna. Ärendet läggs nu ner.

Senare i höst väntar en ordinarie livsmedelsinspektion, som i Nettos fall sker vartannat år.

UT har sökt butiken för en kommentar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons