Annons
Nyheter

Ångrar markköpet på golfbanan

I dag ångrar Roy Nygren att han för fem år sedan köpte mark inne på Åsundsholms golfbana i Finnekumla.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2011

För fem år sedan köpte han fastigheten Sjöred 1:5 för 750 000 kronor. Vid tillfället var tomten taxerad till under 1 000 kronor. Byggrätt fanns heller inte på den sjönära tomten, som är belägen inne på Åsundsholms golfbana.

Nu säljer han samma fastighet för 200 000 kronor. Köpare är Birgitta och Daniel Gunnardo, som äger den mark som Åsundsholms golfbana är anlagd på.

Annons

Roy Nygren ångrar i dag att han köpte fastigheten.

– Jag hade inte behövt gå in där. Med facit i hand var det dumt. Det blir en förlust på 550 000 kronor.

– Men det var inte av ekonomiska skäl som jag sålde.

Varför köpte du tomten för fem år sedan?

– Det var roligt att få ha mark i det område som var mina hemtrakter som barn. Det var där jag cyklade förbi. Det är en fin plats. Märkligt att den har så lågt taxeringsvärde.

Nu säljer du. Varför?

– De har velat ha marken. Nu tyckte jag att det var lika bra att sälja till dem. Jag hoppas att det blir bra för människorna i Finnekumla och för golfklubben.

Du är medlem?

– Ja.

Köparen Daniel Gunnardo är också tillfreds.

Annons

– Vi har velat köpa hela tiden. Nu är det skönt att en lång historia äntligen kunnat avslutas. Det har varit många turer.

Vad innebär detta för golfbanan?

– Det 5 000 kvadratmeter stora markområdet ligger som en ö inne på golfbanan. Nu slipper vi att ta hänsyn till detta. Det har visserligen gått bra att spela golf på banan ändå, men köpet nu innebär en förbättring.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons