Annons
Nyheter

Änglagårdshus till salu igen

Missionshuset i Södra Vånga, känt från Änglagårdsfilmerna, såldes av församlingen i oktober för 80 000 kronor. Nu är det till salu igen för nästan tre gånger så mycket.
Nyheter • Publicerad 12 november 2013
Missionshuset i Södra Vånga Arkivfoto: Pernilla Rudenwall Petrie
Missionshuset i Södra Vånga Arkivfoto: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

Södra Vångas missionshus har varit med i alla Änglagårdsfilmerna. Där har karaktärerna i filmen både dansat, druckit begravningskaffe och bjudit på show. Det var till exempel här som kvinnorna från byn hade symöte och diskuterade nykomlingarna Fanny och Zac.

Huset byggdes 1922 och var i bruk ända till sommaren 2013 då Kärråkra–Södra Vånga missionsförsamling tog beslut om att sälja det.

Annons

Huset såldes av församlingen för 80 000 kronor. Enligt församlingens ordförande Ejvor Mjälgård sade sig köparna då ha för avsikt att göra en del renovering och ha viss verksamhet i huset, som café. Att missionshuset nu är till salu igen gör att man i församlingen känner sig lite snopna.

– Ja det gör vi. Man utgav sig för att ha helt andra avsikter. Vi var ju intresserade av att det såldes till någon som ville ta hand om huset och vårda det på bästa sätt, säger Ejvor Mjälgård.

Samtidigt säger hon att de bara hade en köpare. Man använde inte mäklare utan sålde huset själva efter att ha satt ut olika annonser. Församlingen såg positivt på köparens avsikter men det är svårt att säga exakt vilken betydelse det hade för affären.

Sedan huset kom ut till försäljning på nytt har det väckt stor uppmärksamhet.

– Det har varit ett stort intresse, både från tidningar, på facebook och från spekulanter som hört av sig. Framförallt är det nu i helgen som det har trillat in ganska många intresseanmälningar, säger mäklaren Josefin Hultman Andersson från Svensk Fastighetsförmedling.

Men hon tror inte att intresset kommer från att huset är känt från filmerna.

– Det är klart att det är ett plus att det har varit med i Änglagård men det känns främst som att de jag pratar med vill titta på det för att det är en unik byggnad där det går att få ett unikt boende.

Josefin Hultman Andersson vill inte kommentera att huset såldes för bara 80 000 kronor för bara några veckor sedan.

UT har varit i kontakt med de som nu säljer missionshuset. Mannen i fråga säger att de hade planer på att starta en verksamhet. Men att förhållandena sedan ändrades, att det finns privata skäl till att man nu inte kan gå vidare med de planerna utan istället väljer att sälja huset.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons