Annons
Nyheter

Allt tryggare att bo i Ulricehamn

Ulricehamns kommun har få fall av våldsbrott och skadegörelse, detta visar SKLs rapport "Trygghet och säkerhet 2011".
Nyheter • Publicerad 21 december 2011

Sveriges Kommuner och Landsting har gett ut den årliga rapporten "Trygghet och säkerhet" där arbetet med trygghet och säkerhet jämförs på kommunnivå.

SKL har tolv olika indikatorer som de mäter tryggheten och säkerheten med. Det faktiska resultatet och kommunernas rangordning ges från det sammanvägda värdet av de fyra indikatorerna: personskador, stöld och tillgreppsbrott, bränder med egendomskador och våldsbrott.

Annons

Ulricehamn placerar sig på nummer 58 av totalt 290 kommuner i landet. Man hamnar därmed sju placeringar högre än förra året. Det sämsta resultatet får kommunen i hjälp vid nödläge, då responstiden för räddningstjänst är för lång. Både Ulricehamn och Tranemo har få fall av våldsbrott och skadegörelse. Det betyder att båda kommunerna får ett bra resultat på dessa indikatorer.

Tranemo placerar sig på plats 72, bland annat har bränder med egendomsskador ökat medan antalet stöd- och tillgreppsbrott har minskat sedan förra året. Antalet personer som utbildats av kommunen i att förebygga eller hantera bränder eller andra olyckor har ökat i båda kommunerna.

5) Bollebygd

26) Herrljunga

58) Ulricehamn

63) Mark

72) Tranemo

129) Borås

213) Svenljunga

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons