Annons
Nyheter

Allt fler anser att polisen inte bryr sig

Polisen bryr sig inte. Det har många svarat på årets trygghetsundersökning.
Nyheter • Publicerad 30 december 2011

"Ulricehamns kommuns invånare upplever i allt mindre grad att polisen bryr sig om de lokala problemen.", står det i analysen av polisens senaste trygghetsundersökning.

Andelen som anser att polisen bryr sig har minskat med 14 procentenheter den senaste tolvårsperioden. Detta stämmer med resultatet på den omvända frågan.

Annons

Allt fler upplever att polisen inte bryr sig.

Den grupp som har analyserat resultatet skriver att polisen måste bli bättre på att använda media, både traditionella och sociala, för att visa på det arbete man faktiskt gör, och framförallt när arbetet leder fram till något som är positivt både för polis och målsägande.

Gruppen funderar också kring hur man meddelar brottsoffer att ett ärende har avskrivits, och tror att det vore bra om detta kunde ske muntligt. Det skulle kunna skapa mer förståelse för hur polisen arbetar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons