Annons
Nyheter

Allsång på vintern med Marie Arturén

Allsång på sommaren är lite av en tradition i Ulricehamn, men nu tar Cityföreningen det till nästa steg. Den 14:e december bjuder man in Marie Arturén till Stora torget för att sjunga allsång med ulricehamnarna.
Nyheter • Publicerad 23 november 2013

– Vi ville testa en ny grej, någonting som samlar människor. Och sång knyter ju verkligen samman folk. Det var viktigt för oss att vi fick vara på torget också, det är den bästa samlingsplatsen.

Caroline Säverot är huvudansvarig för Allsången på torget och tyckte att det var ett kul grepp på något som redan är ganska inarbetat i Ulricehamn. Att man valde Marie Arturén har också sin förklaring:

Annons

– Dels är hon ju väldigt duktig. Men hon är också en känd lokal artist som jag tror lockar mycket folk bara på grund av det.

På torget kommer man grilla och sälja korv, för att förhoppningsvis få besökarna att komma dit lite tidigare och göra det till en naturlig samlingsplats, innan själva allsången drar i gång. Allsångshäften kommer dock inte att delas ut, utan det kommer att vara storbild med rullande text uppsatt på Rådhuset.

– Vi vill så klart gärna satsa på att göra det här igen, men det är svårt att säga på förhand. Man vet ju vad man vill få ut med något sådant här evenemang, men det är inte säkert att alla andra förstår det och kommer hit. Så det beror väl på hur många som kommer, helt enkelt.

– Men vi har även andra evenemang på gång, nu till jul så ska vi ha en julparad vid första advent, för att starta upp julen. Den har vi satsat otroligt mycket på - det är en jättestor grej med 15 olika ekipage!

Förutom Marie Arturén kommer även Ingegerd Samuelsson att framträda, genom att läsa några egengjorda kåserier.

Jakob Romeborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons