Annons
Nyheter

Äldre bjöds på skördefest

Igår eftermiddag bjöds det till kalas på Hjälmå servicehus i Dalstorp. Dalstorps Röda kors-krets stod för inbjudan.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2011
Det var trevligt med besök från Röda korset, tyckte Elsa Gustafsson, en av de boende på Hjälmå. Närmast kameran sitter Ingeborg Johansson, därefter Elsa Gustafsson, Tora Wahlqvist och Svea Johansson.
Det var trevligt med besök från Röda korset, tyckte Elsa Gustafsson, en av de boende på Hjälmå. Närmast kameran sitter Ingeborg Johansson, därefter Elsa Gustafsson, Tora Wahlqvist och Svea Johansson.Foto: Anette Westerlund

Både de boende på Ängslyckans äldreboende i Grimsås och de boende på servicehuset i Dalstorp hade bjudits in för att fira skördefest med en del av Röda korsets medlemmar på Hjälmå under gårdagen. Styrelsen i föreningen hade gjort snittar med ansjovis och ägg till förrätt och de hade också bakat paj till efterrätt. Huvudrätten hade köpts in på ICA i Dalstorp.

– För några år sedan bestämde vi i styrelsen att de pengar som vi årligen samlar in på luciafirandet på Nexans ska gå till lokala aktiviteter för våra äldre. Vi har bland annat ordnat resor för pigga pensionärer och vi har köpt marknadskarameller på Gölingstorps marknad som vi åkt ut med till äldreboendena för våra pengar. Men det här är första gången vi ordnar skördefest, berättade Kurt Aronsson som är ordförande i kretsen.

Annons

När desserten var avklarad var det dags för underhållning. Den stod Ann-Christine Aronsson, musiklärare i Tranemo, och några av hennes elever för.

Nu väntar Kurt Aronsson och hans kompisar på nästa luciafirande på Nexans, så att Röda kors-kassan förhoppningsvis kan fyllas på igen.

– Ja, då hoppas vi på mer pengar så vi kan fortsätta glädja våra äldre.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons