Annons
Nyheter

Tre häktade efter misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar för tre av de fem personer som suttit anhållna efter händelserna som slutade med att två unga män dödades på Jägaregatan i Ulricehamn. UT fanns på plats och liverapporterade.
Ulricehamn • Publicerad 16 september 2022
Mannen som misstänks för mord leds in i Borås tingsrätt under fredagen.Foto: Jan Pettersson

Här saknas innehåll

– Jag kommer att begära tre personer häktade i dag. Dels mannen som misstänks för mord, dels två personer som misstänks för grovt försök till rån, sa åklagaren Martin Svensson till TT på fredagsmorgonen.

I häktningsframställan framgår att de två männen misstänks för försök till grovt rån alternativt grov misshandel.

Annons

Åklagaren är i övrigt förtegen kring omständigheterna och händelseförloppet under natten.

– Jag räknar med att kunna säga lite mer i samband med häktningsförhandlingarna som troligen blir i eftermiddag, säger han.

De tre männen är hemmavarande i Ulricehamns kommun. Alla är i 20-årsåldern, varav en av männen som misstänks för försök till grovt rån är under 18 år.

Häktningsförhandlingen mot 21-åringen som misstänks för mord inleds i Borås tingsrätt klockan 13.15 på fredagseftermiddagen.

Häktningsförhandlingarna mot de båda andra personerna, som misstänks för försök till grovt rån alternativt grov misshandel, hålls sedan klockan 14.00 respektive 14.15.

Enligt P4 Sjuhärad nekar alla tre till brott.

Förutom de tre personer åklagaren vill häkta, har ytterligare två unga män suttit anhållna, också de misstänka för försök till grovt rån. De släpptes tidigare under fredagen.

– Misstanken mot dem kvarstår men är försvagad, säger Martin Svensson till UT på plats.

Henrik EricksonSkicka e-post
Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons