Annons
Nyheter

AA Tre alternativa placeringar

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2013

Förutom vid Tingsholmsgymnasiet har kommunens förvaltning övervägt två andra placeringar av den tänkta förskolan.

? Bogesundsområdet. Här har olika alternativ utretts, både om- och tillbyggnad samt nybyggnad. En rivning av gamla Tingshuset har också övervägts. Framför allt en hög investeringskostnad har gjort att detta alternativ valts bort.

? Ett grönområde på västra sidan av Tre rosors väg, i höjd med bostadsområdet Karslätt. Planfrågan samt att placeringen skulle bli för nära ett villaområdet talade emot detta förslag. Med den relativa närheten till Tingsholm ansågs Tingsholmsområdet som ett klart bättre alternativ.

? Frågan om parkeringsplatser: Med ny förskola på Tingsholm kommer cirka 50 parkeringsplatser på norra delen av området försvinna. Enligt fastighet kommer södra parkeringen räcka mer än väl för att kompensera detta bortfall.

Till saken hör att projektering av nya förskolan ännu inte har inletts. Enligt fastighet finns det gott om plats i området för att få till en lämplig placering.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons