Annons
Nyheter

”99,5 procent av eleverna sköter sig”

– Klimatet på Stenbocksskolan har inte blivit hårdare.
Det säger skolans rektor Ann-Kristin Svanberg Björkqvist.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2011
Foto: Bernt Carlsson

Att fem elever under kort tid åtalats för händelser som skett under skoltid är inget tecken på att tuffare och hårdare klimat på högstadiet. Det tycker Stenbocksskolans rektor Ann-Kristin Svanberg Björkqvist som tillträdde 1 maj.

– 99,5 procent av våra elever begår inga brott och de allra allra flesta är oerhört skötsamma och ordentliga, säger hon.

Annons

Ann-Kristin Svanberg Björkqvist är inne på samma linje som Stefan Gustafsson på Polisen då hon letar förklaring till vårens händelser.

– Det var en grupp elever där det internt blev påtryckningar mot varandra. På en högstadieskola finns det ofta 5-10 elever som på ett eller annat sätt hamnar i tråkigheter och de eleverna fanns i den här gruppen. Skolan har gjort insatser för att stödja och hjälpa dessa elever.

– Vi inom skolan är en del av samhället och även en avspegling av det. Det är viktigt att säga att skolan är en öppen verksamhet. När det gäller stölder kan det vara så att det kommer folk utifrån, säger Ann-Kristin Svanberg Björkqvist.

Även om Ann-Kristin Svanberg Björkqvist ser att det som hände under våren var tillfälligt så ser hon fram mot det projekt som startas inom kommunen nu under hösten.

– Samlade kraft, heter det. Det är skola, socialtjänst och fritid som gemensamt ska arbeta för ett bättre klimat för ungdomar. Resurser har omfördelats och projektet är en stor och spännande satsning. Det är kick off nu på fredag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons