Annons
Nyheter

60-åring dömd för flera rattfyllor - mannen får ändå behålla bilen

Åklagaren yrkade för förverkande av en 60-årig ulricehamnares bil som tagits drograttfull ett flertal gånger. Tingsrätten sa nej.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2009

Den 60-årige mannen hade före tisdagens dom i tingsrätten dömts för 36 olika brott. Åtalet den här gången gällde två fall av drograttfylla i maj och juli förra året.

Mannen, som bor på landet, säger i förhör att det går dåligt med bussar där han bor och att han tagit bilen för att handla. Han har länge brukat amfetamin och erkänner att han kört påverkad. Mannen har inget körkort.

Annons

Bilen, som står skriven på mannens fru, var vid båda tillfällena skyltade med registreringsskyltar tillhörande ett annat fordon. Mannen säger att dessa fanns i huset utanför Ulricehamn då han köpte det och att han själv satt på dem.

Tingsrätten dömer mannen till fyra månaders fängelse för rattfylla, narkotikabrott och olika trafikbrott. Åklagaren ville också ta ifrån mannen bilen men tingsrätten ogillar den punkten eftersom bilen tillhör hustrun.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons