Annons
Nyheter

3 800 kvadratmeter ny butik i Ulricehamn

En ny butik är född. Många ulricehamnare tog chansen att se vad som döljer sig i de gamla lokalerna efter Coop bygg och Expert.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2014
Ulricehamnaren Yvonne Persson var tidigt ute för att handla hos kassörskan Hanna Strömberg från Dalstorp. För det fick Yvonne en stor förpackning choklad.Foto: Erik Jullander

Runt 20 personer var där redan när dörrarna öppnades klockan åtta i går morse. Desto fler passerade under dagen – vid lunchtid var det i det närmaste fullt på parkeringen utanför – för att utforska vad Dollarstore egentligen fyller de 3 800 kvadratmetrarna med.

– Det är som ett Mini-Ullared. Det behövs i Ulricehamn, säger kassörskan Kerstin Rosén.

Annons

Hon är en av nio anställda, utöver butikschefen Marcus Westrin, som framöver kommer att jobba 75 procent på affären vid Karlsnäsområdet.

Sedan en månad tillbaka har de jobbat med att fylla den tidigare tomma lokalen med varor. Vilken sorts varor? Tja, det är lättare att säga vad som inte finns.

– Vi har nästan allt förutom färskvaror. Vi jämförs ofta med Ullared, konstaterar distriktschefen Fredrik Holmström.

En av gårdagens allra första kunder, Yvonne Persson, hittade snabbt det hon behövde för dagen.

– Jag köpte en fin vaxduk. Den ska jag ha i husvagnen, säger Yvonne Persson.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons