Annons
Nyheter

2,5 års fängelse för cannabisodling

En man från Göteborg döms till 2,5 års fängelse för att ha odlat cannabis i ett hus i Grönahög. Odlingen var enligt tingsrätten av närmast industriell karaktär.
Nyheter • Publicerad 9 december 2011

Ytterligare en man döms till fängelse i tre månader för medhjälp.

Männen greps i slutet av september. Den man i 30-årsåldern som har varit huvudman har hävdat att han på egen hand står bakom odlingen. Han har förnekat att det skulle vara en välorganiserad verksamhet. Han skulle ha narkotikan för eget bruk och brottet borde bedömas som narkotikabrott av normalgraden.

Annons

Detta håller då alltså inte tingsrätten med om. Man skriver att det har funnits tre olika odlingar i fastigheten. För odlingen i garaget fanns en automatisk bevattningsanläggning. Omfattande ljusanordningar hade monterats samt även frånluftsfläktar.

Det fanns en instruktionsbok i garaget och det fanns växtnäring samt gödslingsschema i garaget.

Tingsrätten skriver att det handlar om "en odling av närmast industriell karaktär med omfattande åtgärder vidtagna för att erhålla optimala växtförhållanden". Man finner det uppenbart att avsikten varit att sälja narkotikan vidare.

Den man som nu döms för medhjälp till grovt narkotikabrott har hävdat att han inte kände till odlingen, trots att han har besökt fastigheten.

Men tingsrätten konstaterar att det "stank cannabis i fastigheten och på gräsmattan, att de personer som besökt fastigheten inte kan ha undgått att märka att det odlades cannabis i stor skala".

30-åringen som nu döms till 2,5 års fängelse jobbade vid tiden för gripandet för organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället, i Göteborg. Organisationen riktar sig till före detta kriminella eller missbrukare som bestämt sig att bryta med sitt gamla liv och försöka ta tillbaka en plats i samhället.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons