Annons
Nyheter

24-åring slet av kvinnas hår

En lördagskväll i februari ombads en kvinna att lämna en privatfest för att hon var för full.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2013

Hennes reaktion blev att slita bort festarrangörens hår.

I veckan åtalades en 24-årig kvinna från Ulricehamns kommun vid Borås tingsrätt. 24-åringen är misstänkt för att misshandlat en annan kvinna på en fest i Kinna tidigare i år. Hon ska ha slagit kvinnan i ansiktet, tagit tag i hennes hår och dragit så att de båda fallit omkull. Den misshandlade kvinnan fick hår bortslitet, blåmärken, svullnad och smärta.

Annons

– Det värsta hon gjorde var att hon drog av henne hår. Hon fortsatte att dra i håret när de fallit omkull och sparkade henne på kroppen, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad.

Vad har den misstänka och målsäganden för relation?

– Ingen alls vad jag har förstått. Den misstänka har varit på fest hos målsäganden. Hon blev tillsagd att lämna på kvällen men kom tillbaka senare på natten, säger Hedvig Lundblad.

Den nu åtalade kvinnan ska enligt vittnen ha varit mycket berusad vid tillfället. Hon förnekar misshandeln och hävdar att det var hon som blev angripen.

Hur ser bevisläget ut?

– Det ser bra ut. Det finns vittnen och dokumentation av skadorna. Jag bedömde att det räckte för åtal.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons