Annons
Nyheter

16-åring misstänks för flera brott mot jämnårig

En 16-årig kille misstänks för flera brott mot en jämnårig. Bland annat sägs han ha tvingat den andre att knäböja för att sedan ta pengar från honom.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2011

16-åringen åtalas nu och är alltså misstänkt för flera brott mot samma person. Under hösten ska han ha slått den andra i ansiktet utanför Stenbocksskolan i Ulricehamn, vilket han har erkänt. I januari ska han ha hotat killen till livet, vilket han också har erkänt.

16-åringen åtalas också för stöld, för att vid flera olika tillfällen under januari och februari ha tagit pengar och cigaretter från offret. Vid ett av dessa tillfällen ska han också ha tvingat den andre att knäböja, vilket anges som en försvårande omständighet i åtalet. 16-åringen förnekar att han ska ha gjort sig skyldig till stöld.

Annons

I maj ska 16-åringen ha spottat den andre i ansiktet, vilket rubriceras som ofredande. Detta förnekar 16-åringen. Slutligen ska han ha försökt hindra den andre att polisanmäla händelserna, och är därför misstänkt för övergrepp i rättssak. Även detta förnekar han.

En av förklaringarna till bråket sägs i förhör vara när det skedde en stöld av en mobiltelefon. De båda inblandade beskyller varandra för att ha stulit telefonen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons