Annons
Nyheter

16-åring döms för hot mot lärare

Ytterligare ett rättsfall med anknytning till Stenbocksskolan har avgjorts i veckan. En 16-åring får ungdomstjänst för olaga hot.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2011

I torsdags skrev UT om en 16-åring som dömts för misshandel och hot mot en annan högstadieelev. Det åtal där dom föll i torsdags handlar om en annan 16-åring som hotat en lärare och annan personal på Stenbocksskolan.

Läraren var rastvakt vid det aktuella tillfället och frågade några elever vad som pågick. 16-åringen blev då arg och hotade med att slå in näsbenet på läraren. Eleven döms för olaga hot och även för ofredande mot en annan personal på skolan. Straffet fastställs till 20 timmars ungdomstjänst.

16-åringen frias däremot på två åtalspunkter gällande rån och försök till utpressning. Det handlade om att 16-åringen krävt pengar av en annan elev.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons