Annons

Uport: Stora guiden till fredagens festival

Publicerad 3 augusti 2018
Oskar Linnros på  Way Out West 2017.
Oskar Linnros på Way Out West 2017.Foto: Thomas Johansson / TT

DAGENS...

MÅSTE: Oskar Linnros. Förra året fick hans ex – popdrottningen Veronica Maggio, marken att gunga när hon kickade igång festivalkänslan i Ulricehamn på riktigt. Efter att ha sett Linnros från ett dansande publikhav på Way Out West förra året så känns det troligt att han kan göra något motsvarande på årets Uport. Med superhitsen Genom eld, Från och med du och Från balkongen så finns iallafall grundplåtarna till en allsångsfest med tryck.

Tove Styrke när hon sjöng på Allsång på Skansen.
Tove Styrke när hon sjöng på Allsång på Skansen.Foto: Erik Simander/TT
Annons

ÖNSKAN: Att Uports kvinnliga akter skulle kunna få andra förutsättningar än att per definition vara förpassade till den lilla scenen som de är i år. Det lämnar en lite fadd smak i munnen.

Maddox Streets album Ultraviolet.
Maddox Streets album Ultraviolet.Foto: PRESSBILD

FRÅGETECKEN: Maddox Street? Vilka är de ens? Halländska rockare med bluesinfluenser, få Spotify-lyssningar och som med Uport-mått mätt känns som en medioker avslutning på festivalens första dag. Hade passat bättre i rocktältet. Inte en kväll som slutar med en bang, det är något som är säkert. Å andra sidan kanske publiken har humöret på topp på grund av andra orsaker, och därmed godtar det mesta innan man släntrar hemåt?

Sabina Ddumba.
Sabina Ddumba.Foto: Fredrik Sandberg/TT

GRÄDDE PÅ MOSET: Sabina Ddumba. Efter en sommarturné som hyllats unisont av landets recensenter känns verkligen Ddumba som en av fredagens höjdpunkter. Inte bara grädde på moset utan en hel jäkla korvbricka med alla tillbehör man kan tänka sig. Räknar kallt med gåshudsskapande allsång under Not too young.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons