Annons
Nöje

Så gick det för Kari Sjödahl efter Bonde söker fru: ”Jag ångrar ingenting”

Hennes medverkan har både hyllats och kritiserats. Men Kari Sjödahl ångrar inte att hon tog mod till sig och skickade in ett kärleksbrev till Michael i Bonde söker fru. Så här ett halvår efter inspelningarna ser hon tillbaka på inspelningstiden med värme.
– Skulle jag gjort samma val igen så hade jag inte gjort något annorlunda.
Rånnaväg • Publicerad 29 november 2023 • Uppdaterad 30 november 2023
Kari Sjödahl från Rånnaväg har synts i TV4:s program Bonde söker fru i höst. I onsdagens program fick tittarna se hur hon tvingades lämna gården – och nu känner hon lättnad över att avsnittet äntligen har sänts.
Kari Sjödahl från Rånnaväg har synts i TV4:s program Bonde söker fru i höst. I onsdagens program fick tittarna se hur hon tvingades lämna gården – och nu känner hon lättnad över att avsnittet äntligen har sänts.Foto: TV4

I nio avsnitt har hon synts i tv-rutan som en av bonde-Mickes brevskrivare. Men det räckte inte riktigt hela vägen för Rånnavägsbon Kari Sjödahl. I onsdagens avsnitt av Bonde söker fru får hon lämna som den tredje sista av de totalt fyra kvinnor som fått äran att tillbringa tid på gården i Falköping.

– Det var ett virrvarr av känslor samtidigt som det var helt tomt. Det är jättesvårt att beskriva för någon som inte har varit med i programmet själv, säger Kari Sjödahl.

Annons

När UT når henne återstår det några timmar innan programmet sänds i linjär tv, men avsnittet har redan publicerats på TV4 play. Och att nyheten äntligen är ute är en lättnad för Kari.

– Det känns väldigt bra att vi kommit fram till det programmet nu.

Det blev ett känslosamt avsked mellan Kari och Michael i onsdagens avsnitt av Bonde söker fru.
Det blev ett känslosamt avsked mellan Kari och Michael i onsdagens avsnitt av Bonde söker fru.Foto: TV4

Varför det?

– För att så länge du är med i programmet kan du inte yppa nånting om hur ditt liv ser ut, vad du gör. Frågorna haglar och man får inte lov att säga nånting. Därför känns det väldigt skönt att kunna visa att här är jag i dag. För min del har det blivit väldigt, väldigt bra.

På vilket sätt?

– Jaa, jag har en fantastisk granne som tog hand om mina djur medan jag var borta. En ganska ny bekantskap när alltihop drog igång med Bonde söker fru. Vi hade lite kontakt under programmet och sen när jag kom hem pratade vi en del. Och det ena har lett till det andra. Så vi är ett par i dag och jag är jättelycklig. Jag håller faktiskt på att flytta just nu.

Jaså, till grannhuset?

– Ja fast inte hem till honom. Till ett torp som jag ska hyra av honom. Det ligger bara 100 meter från hans hus. Vi kommer närmare varandra, men får fortfarande eget space. Det känns bra i hjärtat och bra i magen.

”Att folk tar sig rätten att vara så taskiga övergår mitt förstånd.”
Kari Sjödahl

Att det skulle bli så bra kunde hon inte ana när hon lämnade gården i Falköping efter ett känslosamt avsked med Micke i det senaste avsnittet. Men trots att det var jobbigt är Kari tacksam att hon fick chans att visa en djupare sida innan hon lämnade. För hennes glada och spralliga egenskaper har inte bara gått hem hos tittarna. Att somliga har retat sig på hennes sätt har de gjort tydligt på sociala medier.

– Jag började läsa kommentarer i början, men slutade ganska snabbt med det. Folk är väldigt elaka. Många skriver att jag är bara är sprallig och saknar substans, bara utifrån ett klipp i en tv-sändning som klipps och regisseras. Att folk tar sig rätten att vara så taskiga övergår mitt förstånd.

Annons

Hur har du hanterat det?

– Tack och lov är jag ganska stark i mig själv och tar inte åt mig personligt.

Men trots hatet och kritiken från nättroll ångrar hon inte sin medverkan.

– Absolut inte. Skulle jag gjort samma val igen så hade jag inte gjort något annorlunda. Däremot kommer jag inte göra om det och jag behöver inte göra om det, för jag är så lycklig.

Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons