UIF föll tungt i kvalet

UIF föll med uddamålet borta mot Helsingborg. Något som innebär att Mörrum är inbjudet i leken på allvar.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2009

– Det är skit. Och det är inte rättvist heller, säger assisterande tränaren Lennart Sehlin efter matchen.

Det är befogat på så vis, att även om UIF hade det mesta av spelet, lyckades de inte göra mer än ett mål. Hemmalaget och kvalseriejumbon Helsingborg gjorde däremot två mål.

Hasse Hansson tvingades stanna hemma på grund av magsjuka, så assisterande tränaren Lennart Sehlin fick rycka in.

Första perioden gick inte till hockeyhistorien direkt. Helsingborg tog ledningen med 1–0 efter ungefär tre minuter, men sedan hände inte så mycket mer. Spelet böljade fram och tillbaka och lagen åstadkom knappt några målchanser alls. I andra perioden tog sig båda lagen i kragen och höjde spelkvalitén lite. UIF kom högre upp men fortfarande var det inte så många målchanser. De gulsvarta redde ut ett tre mot fem-läge och i slutet av andra perioden kvitterade Anton Fransson till 1–1.

I tredje perioden var det mer kamp än spel. UIF tryckte på men fick inte till de där riktigt bra chanserna. Helsingborg gjorde däremot 2–1 i mitten av perioden och det blev slutresultat.

– Det känns för jävligt. de får ett skitmål och vi får inte in den, trots att vi har press i två perioder. Vi gör inte någon dålig match heller, men de är helt enkelt effektivare, säger Lennart Sehlin.

Nu har UIF inte saken i egna händer längre. Nu måste laget hoppas på de återstående matcherna går som de vill.

– Vi måste ladda batterierna till på söndag och göra vad vi kan. Förhoppningsvis vill Halmstad hålla sin svit och besegrar Mörrum, säger Lennart Sehlin.