Annons

RO-gruppen Årets företagare i Borås

Byggföretaget RO-gruppen ägare är Årets företagare i Borås. Bolaget fick ta emot utmärkelsen på Näringslivsdagen på Åhaga.
Publicerad 5 oktober 2017
Andreas Nyman, Daniel Paterson, Annika Eriksson och Magnus Widing från RO-gruppen tog emot priset till RO-gruppen.
Andreas Nyman, Daniel Paterson, Annika Eriksson och Magnus Widing från RO-gruppen tog emot priset till RO-gruppen.

Borås

Det blev RO-gruppen som knep den hedersamma titeln som Företagarna står bakom i samarbete med SEB. Av 17 nomineringar stod det mellan tre finalister: Abri Borås rörinstallationer, RO-gruppen och Låsteam Sverige.

Annons

Alla finalisterna hade mycket genomtänkta värdegrunder, målsättningar och bra relationer med sina kunder och medarbetare betonade Företagarnas ordförande i Borås, Frank Hallberg. Men RO-gruppen var det företag som stod som segrare.

I talet betonade Frank Hallberg företagets vision om att man ”bygger en bättre värld” och att man satsar både på sociala och ekonomiska värden, vågar gå emot strömmen i en konservativ bransch, där man samtidigt har ”fötterna på Jorden”. Pristagare är delägarna Andreas Jaldevik och Pär Jorstadius. De befann sig dock utomlands för att fira att företagets grundare, Lars Jorstadius, fyllde 70 år, men fyra andra medarbetare tog emot priset.

– Det är samtidigt en poäng med det, företagets framgångar beror ju på hela personalens arbete, förklarar Daniel Paterson, en av dem som tog emot priset på Näringslivsdagen på Åhaga.

När BT når vd Andreas Jaldevik förklarar han att de är mycket stolta över priset.

– Jag tycker motiveringen var mycket fin också, att vi bland annat fokuserar på personalen.

Förutom Årets företagare i Borås har RO-gruppen fått pris för Sveriges bästa arbetsplats och blivit Årets byggföretag i år.

– Ja, det är ju fantastiskt. Men de ekonomiska resultaten kommer just av satsningen på medarbetare och kunder – att man skapat en bra organisation.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons