Annons

Män har oftare ekonomisk buffert

Fler kvinnor än män har inga pengar sparade för oförutsedda utgifter.
Ekonomi • Publicerad 12 februari 2018
Tio procent av tillfrågade kvinnor i en Sifoundersökning uppger att de helt saknar sparade pengar för oförutsedda utgifter. Arkivbild.
Tio procent av tillfrågade kvinnor i en Sifoundersökning uppger att de helt saknar sparade pengar för oförutsedda utgifter. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I en Sifoundersökning om sparande, utförd på uppdrag av SBAB, svarar tio procent av kvinnorna att de helt saknar pengar för oförutsedda utgifter. Motsvarande siffra bland männen är sju procent.

I förra årets undersökning uppgav 12 procent av männen och 10 procent av kvinnorna att de helt saknade en ekonomisk buffert för oförutsedda utgifter.

Annons

"Även om andelen kvinnor som har större sparat kapital har ökat sedan förra året är det anmärkningsvärt att 10 procent fortfarande svarar att det helt saknar den typen av pengar. Jag kan komma på hundra anledningar till varför en buffert behövs för oförutsedda utgifter. Det räcker med att tanden går av eller att diskmaskinen slutar fungera", säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, enligt ett pressmeddelande.

Undersökningen genomfördes via en webbenkät under perioden 1–12 januari 2018. 1 185 personer i åldrarna 20-80 år svarade på enkäten.

KB/TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons