Annons

Längre åkturer utan laddning med Volvos elbuss

Utökad räckvidd och fler laddningsmöjligheter – det är nyheterna i Volvos senaste version av elbussen Volvo 7900 electric.
Publicerad 16 oktober 2017
Volvos uppdaterade elbuss kan åka längre utan att laddas.
Volvos uppdaterade elbuss kan åka längre utan att laddas.Foto: Jonatan Fernstrom

Volvo bussar, med chassifabrik i Viared i Borås, fortsätter att utveckla sin renodlade elbuss. Räckvidden ökar med hjälp av batterier med betydligt större kapacitet än tidigare. Det innebär att bussen kan köra längre sträckor mellan laddningarna.

– Det här är en mycket viktig förstärkning av vårt produktprogram inom elektromobilitet som ger våra kunder maximal flexibilitet i sin verksamhet. Vid högtrafik kan bussarna gå i kontinuerlig drift utan laddning, skriver Volvo bussars vd Håkan Agnevall i ett pressmeddelande.

Annons

Volvo bussar upplever en efterfrågan på elbussar både i Europa och resten av världen. Nyligen kom en rekordstor order från Norge, och under året har även England och Tyskland satsat på elektriska bussar från Sverige.

Förutom batterier som räcker längre kommer kunderna kunna använda fordonen i kollektivtrafik en hel dag, och sedan välja mellan olika sätt att ladda bussen under natten.

– Operatörerna kan välja det laddinerface som passar bäst vid varje tillfälle, tillägger Johnny Lidman, produktchef stadsbussar Europe på Volvo bussar.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons