Annons

Investor: Ericssonköp bra på sikt

Wallenbergarna har storhandlat Ericssonaktier senaste tiden.
– På sikt tror vi detta kommer att vara en bra investering, säger Investors vd Johan Forssell om köpet av Ericssonaktier för 1,2 miljarder kronor under årets tredje kvartal.
Ekonomi • Publicerad 17 oktober 2017
Vd och styrelseordföranden i Investor, Johan Forssell och Jacob Wallenberg.Foto: Anders Wiklund/TT

Han påminner om att Investor ökade innehavet av Ericssonaktier med köp för en miljard kronor under fjärde kvartalet i fjol också.

Uttalandena görs på en presskonferens i samband med att Investor redovisar sitt kvartalsresultat. Det justerade substansvärdet uppgick den sista september till 380 miljarder kronor, eller 497 kronor per aktie. Sedan förra kvartalets utgång har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med en procent.

Annons

"Med en skuldsättningsgrad om drygt 3 procent är vår finansiella flexibilitet stark. Vi fortsätter att leta efter attraktiva investeringsmöjligheter, men i denna marknad, kännetecknad av hård konkurrens om tillgångar, kommer vi att bibehålla vårt fokus och vår disciplin", skriver Johan Forssell i delårsrapporten.

Trots köpet av Ericssonaktier utgör telekomkoncernen numera bara tre procent av Investors totala tillgångar. Klart största innehavet i portföljen är Atlas Copco som utgör 20 procent av de totala tillgångarna. Därefter följer SEB och ABB med 14 respektive 13 procent.

Forssell passar samtidigt på att upprepa Wallenbergsfärens syn på Ronnie Leten, belgaren och den före detta Atlas Copco-chefen som har nominerats till styrelseordförande i Ericssons styrelse.

– Det var full enighet i nomineringskommittén om att Ronnie (Leten) är rätt person för detta uppdrag, säger Forssell.

Enligt Forssell handlar det om en person med en väldigt stark industriell bakgrund, en skicklig affärsman och en person med ett starkt strategiskt tänkande.

TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons