Annons

Hey code till final för startups

De föll på målsnöret i delfinalen i Göteborg – nu får startup-företaget Hey code från Borås en andra chans.
Borås • Publicerad 5 december 2017
Nu väntar finalen i Stockholm för Karl-Johan Öberg, Hanna Moisander och Niklas Lindström.
Nu väntar finalen i Stockholm för Karl-Johan Öberg, Hanna Moisander och Niklas Lindström.

BT berättade i början av november om Hey code som skulle delta i pitchtävlingen Di startup tour med totalt 400 anmälda bolag. Den Boråsbaserade startup-företagets affärsidé är att vägleda lärare att lära ut programmering. Med hjälp av en mjukvara kan läraren lära ut programmering utan att själv vara särskilt insatt i ämnet.

– Det är ett program som backar upp läraren väldigt mycket. Vi hjälper lärare som inte har kunskap i programmering att lära ut programmering, något vi ser som nödvändigt nu när det ska bli en obligatorisk del av undervisningen, sade Niklas Lindström, som är en av grundarna.

Annons

Förra året startade han bolaget tillsammans med Karl-Johan Öberg och Hanna Moisander. För en månad sedan deltog de i Di startup tours deltävling i Göteborg. Där missade de förstaplatsen med en enda röst. Först sved förlusten. Sedan kom glädjebeskedet.

– Det var både en jury och publiken som utsåg vinnaren, och när juryn insåg att det var så jämnt beslutade de att vi skulle få en finalplats ändå. Det känns superkul, vi är väldigt nöjda, säger Niklas Lindström.

Finalplatsen innebär att Hey code är ett av sex bolag som ska tävla i Stockholm om bland annat en miljon kronor i annonspengar.

Hur ser du på era chanser?

– Det är bra bolag i tävlingen, men jag tror att vi har en god chans. Vi har en produkt som verkligen behövs, som folk förstår vad det är och som kommer att hjälpa samhället i stort, säger Niklas Lindström.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons